Et dokumentar- teater-spil

Welcome to Denmark

 

MEDVIRKENDE

Aftenens hovedperson er en flygtning fra et af verdens brændpunkter, der fortæller sin historie og uddyber sit asylmotiv.

Thomas Gammeltoft-Hansen er forskningschef med speciale i international flygtningeret og desuden medlem af Flygtningenævnet til og med 2016. Han er vært i dokumentar-teater-spillet, guider publikum gennem den labyrint, som asylsystemet udgør. Han sætter rammen for den afgørelse, der skal træffes.

Tolk for Rigspolitiet og Flygtningenævnet, kriminolog Mehrdad Zamani er ligeledes på scenen hver aften.

Desuden medvirker dramatiker og instruktør Daniel Wedel, skuespiller og producent Henriette Rosenbeck samt scenograf og billedkunstner Martin Eriksson.

Asylansøgere er

Asif Danishyar, Noura Bittar Søborg, Shahin Eskandari, Zachariah Khandudu,
Deo Musige

 

Visse kriterier fremgår tydeligt af dansk lov og internationale konventioner. Men de fleste asylsager handler ikke kun om juridiske paragraffer, men lige så meget om den enkelte asylansøgers troværdighed. Personlige detaljer om politik, tro og seksualitet kan blive afgørende, når sagen i sidste instans ender i Flygtningenævnet.

I fire unikke forestillinger i Pressen den. 13. og 19. maj og den 2. og 5. juni 2015 inviteres publikum til at opleve systemet indefra: Hver aften en ny asylhistorie og en dramatiseret rekonstruktion af Flygtningenævnets arbejde.

Foto: Politiken

Download pressemateriale

Turné- og pressekoordinator Henriette Rosenbeck
+45 20720292

Danmark oplever den største tilstrømning af flygtninge i mere end 20 år, og hver dag foretages der hårde prioriteringer mellem asylansøgerne. Prioriteringer, som risikerer at medføre død eller tortur for de implicerede, hvis de bliver sendt tilbage på baggrund af en forkert afgørelse. Men på hvilket grundlag foretages disse afgørelser? Hvem skal have, og hvem skal ikke have asyl i Danmark?

FIRE UNIKKE SPIL

Hver aften rummer et nyt dilemma med udgangspunkt i de autentiske asylsager. Publikum inviteres til at tage kritisk stilling - til at stå ansigt til ansigt med et menneske, der måske skal afvises... og udvises.

 

Forestillingen ”Welcome to Denmark” ønsker at udfordre fastlåste holdninger til asyl og flygtninge, både på venstre og højrefløjen, med dette ”reality-check” i valgåret 2015, hvor flygtninge- og udlændingepolitikken igen ser ud til at blive et dominerende tema.

Støttet af

Odense Teater
den 9. november 2016  ––>

Nørrebro Teater
den 28. februar og
1. marts 2017

September 2017:

13/9 Teater Momentum, 14/9 Limfjordsteatret, 15/9 Limfjordsteatret og Morsø Gymnasium

Januar 2018

23/1 Teater Katapult

24/1 Team Teatret

25/1 Teater Norkraft

26/1 Teater Nordkraft

En fantastisk balancegang mellem virkelighed og fiktion. Det interaktive element er ikke påklistret, men en naturlig del af setuppet og Gud hvor gør det en forskel..
Magasinet KBH

 

”Det er brandgodt teater.
Burde straks sendes på Danmarksturné til skoler, gymnasier og forsam-lingshuse i hele landet.”

Kristian Husted, teateranmelder v. Politiken

 

”Det fungerede virkelig godt at det var rigtige asylansøgere som var med i stykkerne”

Ida Nepper-Christensen, Udlændingestyrelsen

 

”Super forestilling.
Meget tankevækkende”

Christian Lollike, teaterchef

 

”Disse forestillinger kom tæt på at give et realistisk billede af processen”

Anita Hugau, Flytningenævnet.

 

”Fænomenal og aldeles vedkommende forestilling.
Det var næsten som at være på arbejde”

Hanne Pilegaard, jurist

 

Støttet af